Varmestuen

sten (1)Kirkens Korshærs Varmestue er åben for alle, der har brug for et fristed, et fællesskab, frokosten eller blot et sted at være uden krav og betingelser.

Varmestuen er et supplement til den offentlige indsats, når mennesker af den ene eller anden grund er faldet i gennem velfærdsstatens systemer og sikkerhedsnet  eller når al udredning og behandling synes nytteløs, og omsorg og lindring er den væsentligste opgave.Her kommer ca. mellem 25 – 35 mennesker dagligt, der på forskellig vis er mærket af ensomhed, misbrug, psykiske lidelser, hjemløshed og økonomisk eller social fattigdom.

Der er tid til en kop kaffe og mulighed for at få et stykke brød, og har man brug for en samtale, findes der ansatte såvel som frivillige, der gerne stiller sig til rådighed. Så vidt det er muligt hjælper vi også med praktisk opgaver i form af madpakker, bad og tøjvask, varmt tøj og soveposer eller rådgivning og kontakt til de offentlige myndigheder.

ÅBNINGSTIDER:

Alle hverdage fra 10.00-14.00 og onsdag aften fra kl. 16.00-20.00 samt søndag fra 14.00 – 16.00.

IMG_6501

I åbningstiden er der kaffe og te på kanderne og der serveres en ostemad fra kl. 10.00 og kl. 12.00 er der håndmadder på menuen. Onsdag aften sørger varmestuens frivillige medarbejdere for et varmt måltid mad og fredag  kl. 12.00 serveres der ligeledes et varmt måltid i forbindelse med en kort andagt i stillestuen, for alle der har lyst til at deltage.

Søndag holder frivillige varmestuen åben fra 14.00 – 16.00 og desuden inviterer vi til korshærsgudstjeneste i Trinitatis Kirke den 4. søndag i hver måned efterfulgt af et god middag på varmestuen.

IMG_5646

Hunde i snor er velkomne i varmestuen og baghaven.

Der må ikke ryges i varmestuen, men i den hyggelige, grønne baggård er der indrettet et par gode rygehjørner samt et lille rygeskur til de kolde dage.

Alkohol og euforiserende stoffer må naturligvis ikke indtages i varmestuen.